Tankens dag 2021

Tankens dag 2021 är live online från Härnösand.

Tankens dag 2021

Tankens dag 2021

Dag: Söndag 7 februari

Tid: 09.00 – 12.00

Plats: Online via Zoom

Pris: Föreningen Tankens dag bjuder dig på detta

Inspelning från Tankens dag 2021

Årets talare Tankens dag 2021

Iwona Jacobsson talare på Tankens dag 2021

Iwona Jacobsson talare på Tankens dag 2021

Naturvistelse – varför och hur?

Iwona Jacobsson, Folkhälsostrateg

Ca tid 09.15-09.45 (inklusive 10 minuters frågestund)

Friluftsliv och naturkontakt kan ge flera hälsovinster reducera stress, stärka den kognitiva förmågan, förbättra den psykiska hälsan, underlätta social interaktion, främja fysisk aktivitet.

Men hur gör du så att din naturvistelse blir av? Iwona kommer att beskriva varför det är viktigt att röra på dig i naturen och hur du kan motivera dig till det.

En skogsupplevelse är så mångfacetterad. Den gör gott för hela människan, ung som gammal. Här finns något för alla; naturen, frisk luft, djur- och fågelliv förutom all varierad terräng året runt. Kroppen får motion och själen får sitt. Dessutom finns många hälsovinster och åtskilliga personer har fått recept på motion och här kan skogen tjäna som en hälsokälla för oss alla.

Camilla Hiller

Camilla Hiller

När tankarna kapas av socker – Om livet i tanken före och efter sockret

Camilla Hiller, Sockerfri livsstils guide, författare och matkreatör

Ca tid 09.45-10.35 (inklusive 10 minuters frågestund plus en tävling)

Camilla har varit sockerfri i 10 år och hela hennes liv och hennes tankar förändrades när hon slutade äta socker och gluten. I hennes föreläsning får du ta del av hur din hjärna påverkas, och varför, av socker och gluten samt all färdigmat och junkfood och vad konsekvenserna egentligen blir.

Camilla lottar ut boken Sockerfri Fastfood och ett paket med frystorkade produkter bland de som är med hela föreläsningen!

Ulf Sandström

Ulf Sandström

Din självförverkligande tankekarta

Ulf Sandström, licensierad mental tränare, stresshantering, musiker och hypnotisör.

Ca tid 10.35-11.15 (inklusive 10 minuters frågestund)

Ulf Sandström är den mentala tränaren som hjälpte Dalkurd FF till Allsvenskan med hypnos, stresshantering och NLP. Han har under 10 år varit medgrundare till Peaceful Heart Network som utbildar i Emotionell Första Hjälpen för krissituationer, bland annat i Rwanda efter folkmordet, för barnsoldater i D.R. Kongo och många i Sverige som gått in i väggen eller hamnat mellan stolar i vården. Han delar sina bästa verktyg för familjer och företag, lag som lag.

Du får konkreta verktyg, högaktuella boken Resolving Yesterday om Emotionell Första Hjälpen i pdf-format och filer med guidad hypnos för mental träning.

Lasse Mattila

Lasse Mattila

Psykisk ohälsa och vägar till hållbar återhämtning

Lasse Mattila, Socionom, författare och handledare inom psykosocialt arbete.

Ca tid 11.15-11.55 (inklusive 10 minuters frågestund)

Den psykiska ohälsan, liksom förskrivningen av psykofarmaka, har ökat kraftigt i Sverige under de senaste åren. Samtidigt som fler och fler berörs av psykiska ohälsan och dess olika konsekvenser, har dagens dominerande biomedicinska och farmakologiskt inriktade kunskapssyn visat sig vara otillräcklig för förståelsen och behandlingen av fenomenet.

Föreläsningen syftar till att visa på nya, multifaktoriella och kontextuella, perspektiv på psykisk ohälsa, samt till att presentera hållbara evidensbaserade alternativ för återhämtning. Föreläsningen lyfter bl.a. upp psykiska ohälsans individuella och samhälleliga aspekter, och innehåller aktuell statistik, fallbeskrivningar, och i både vetenskap och i människors egenupplevda erfarenheter förankrade perspektiv på psykisk ohälsa och återhämtning.

Arrangör av Tankens Dag 2021

Tankens Dag är en ideell förening vars grundtanke är visa på olika vägar hur våra tankar kan påverka vårt liv och mående.

Genom föredrag av härliga personer, som delar med sig av erfarenheter och verktyg, hoppas vi kunna sprida glädje, kunskap och goda tankar.

Vår önskan är att detta ska kunna vara lättillgängligt och utan kostnad för publiken.

År 2020 firade föreningen 10-års jubileum.

År 2021 är premiär för livesändning.

Konferencier: Linda Fransson Wallin, Ordförande Ideella föreningen Tankens Dag
Moderator: Lars Dahlman

Sponsorer Tankens dag 2021: Stefan Brattfeldt Personalutveckling AB, Hela Dig – Karin Kinesiolog, Kustvandrarna, Mentaru, KärnKraft och Traumapedagogen, Vårsta Diakonigård, Studieförbundet Vuxenskolan, Abstract Training.

För dig som är nyfiken på hur det hela började kan läsa om kanelbullen i Riga.

Funderar du på om du är högkänslig? Gör HSP Test hos Grytenius Academy som sponsrar hemsidan.

När, var och hur Tankens dag 2021

Dag: Söndag 7 februari

Tid: 09.00 – 12.00

Plats: Online via Zoom

Pris: Föreningen Tankens dag bjuder dig på detta